Ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић Војвода Момчило Ђујић
УВОДНА РЕЧ

Добродошли на веб сајт Покрета српских четника Равне Горе. Покрет српских четника Равне Горе је основан пре педесет година као чувар и настављач равногорских идеала утемељених током борбе за опстанак српског народа. Данас је наш покрет раширен по целом свету, а тријумфално оживљава и у нашој отаџбини.

Мученичком смрћу ђенерала Драгољуба-Драже Михаиловића, хероја Равне Горе, запечаћена је једна бурна и славна епоха у историји српског народа чији је зачетник био вожд Карађорђе. По доласку у Америку, војвода Момчило Ђујић и његови борци су осетили потрeбу за наставак борбе за слободу против атеистичке идеологије која је поробила српски народ. Ова, сада политичка, борба је била потребна да би се изобличиле све лажи о борбама и животу Дражиних бораца y току Другог светског рата.

На овом веб сајту желимо да вам представимо део четничке историје као и фрагменте трагедије српског народа. Надамо се да ће вас занимати понешто о активностима покрета данас. Молимо вас да нам се обратите ако имате било каквих питања или коментара.

Сајт уређује Покрет Српских Четника Равне Горе - одбор у Милвокију.